dilluns, 22 de juny del 2009

Comiat multitudinari a Vicenç Ferrer, que ja és soterrat a l'Índia

Les autoritats havien declarat el funeral d'estat · Hi han assistit més de cent mil persones

El cooperant català Vicenç Ferrer ha estat acomiadat avui amb un funeral d'estat a la localitat índia de Bathalapalli. El funeral ha començat a dos quarts d'onze del matí, hora local, amb una cançó interpretada pels nens dels centres i un discurs de benvinguda a càrrec de Moncho Ferrer. Hi han assistit més de cent mil persones. Durant el cap de setmana la capella ardent de Ferrer ha rebut més de dues-centes cinquanta mil visites.

D'oficiar els ritus funeraris se n'ha fet càrrec el reverend Mummadi Joji, ex-vicari de la diòcesi de Kurnol, qui ha fet un breu parlament, seguit d'una oració per Vicenç Ferrer.

Posteriorment el fèretre s'ha traslladat a la tomba, acompanyat de la banda de música de la policia. El governador del districte d'Anantapur, Sri Janardhan Reddy, ha col·locat la primera de les moltes corones de flors que s'han dipositat, segons que informa la web de la Fundació.

El lloc triat per la família per soterrar el cooperant és a prop de l'Hospital General de Bathalapalli, bastit el 2001, a 30 quilòmetres del campus central de la Fundació Vicenç Ferrer.

Mostres d'estimació a la xarxa i als mòbils

D'una altra banda, també han estat constants les mostres d'estimació que s'han difós a través de la xarxa i dels telèfons mòbils. Ahir als mòbils indis van començar a circular milers de missatges amb les paraules: 'Father was come to ATP 1969 and gone to para 'die' s 19.6.9', un joc de paraules amb el qual els indis d'Anantapur van voler destacar la coincidència de l'arribada de Vicenç Ferrer, a qui anomenen 'Father' (pare), a Anantapur el 1969 i la seva mort el 19 del 6 de 2009 i retre-li homenatge. D'una altra banda, a la web de la Fundació s'hi han acumulat centenars de missatges d'internautes i també de la mateixa família, i la causa a Facebook perquè se li atorgui el premi Nobel de la pau no para de sumar membres. A Facebook mateix, el mur del grup de seguidors de la Fundació Vicenç Ferrer també s'ha omplert de missatges de record. A la web de la Fundació també hi ha un àlbum fotogràfic de Vicenç Ferrer i aquest vídeo.

De Vilaweb

Blocs per a navegar